De Anker Solix Solarbank E1600 maakt de nieuwe productlijn van Anker compleet. Door gebruik te maken van deze Solix Solarbank in combinatie met een willekeurig balkonsysteem, is het mogelijk om zonne-energie op te slaan. Door de opgewekte energie op te slaan in de batterij, stelt de Solix Solarbank E1600 je in staat om meer zelfvoorzienend te worden en tegelijkertijd de afhankelijkheid van het traditionele elektriciteitsnet te verminderen. Met een balkonsysteem dat is uitgerust met een batterij, heb je de flexibiliteit om je apparaten op elk moment van stroom te voorzien, ongeacht de beschikbaarheid van zonlicht. Deze nieuwe vrijheid biedt niet alleen gemak, maar kan ook leiden tot een aanzienlijke jaarlijkse besparing van ongeveer 850 kWh, wat gelijk staat aan ongeveer 300 euro korting op je energierekening per jaar.
De Solix Solarbank is ontworpen om te functioneren met 99% van alle balkonsystemen, waardoor het een ideale keuze is voor een breed scala aan gebruikers. Een bijkomend voordeel is dat de Solarbank E1600 eenvoudig te installeren is. Dit betekent dat je aan de slag kunt met de opslag van zonne-energie zonder dat je een professional hoeft in te schakelen.
Met een opslagcapaciteit van 1,6 kWh (uitbreidbaar tot 3,2 kWh*) kan de Solix Solarbank E1600 een aanzienlijke hoeveelheid zonne-energie opslaan. Of je nu je apparaten van stroom voorziet, apparaten oplaadt of back-up biedt tijdens stroomuitval, dit systeem garandeert een constante toevoer van energie, zodat je 24 uur per dag gebruik kunt maken van zonne-energie. Via de Anker app kun je verschillende gegevens bekijken, zoals informatie over het energieverbruik, de terugleverstroom en de laadstatus van de Solarbank.
De Solix Solarbank E1600 is uitgerust met geavanceerde LFP batterijtechnologie en ondersteunt 6.000 laadcycli, waardoor de batterij jarenlang meegaat. Kortom, de Anker Solix Solarbank E1600 biedt een handige en betrouwbare oplossing voor het opslaan van zonne-energie. Dankzij de compatibiliteit met verschillende balkonsystemen en een eenvoudige installatie kun je als gebruiker meer zelfvoorzienend zijn.
* Let op: wanneer je de twee systemen met elkaar verbindt en aansluit op de omvormer, moet het uitgangsvermogen afgestemd worden op de maximale input, zodat de omvormer niet overbelast raakt.